BURO ZIP MAAKT FILMS DIE JE BIJBLIJVEN

ONZE FILOSOFIE

Vanuit onze overtuiging dat film unieke zaken kan overbrengen aan een publiek dat andere media niet kan, maken wij films voor bedrijven, organisaties en instellingen. Ons doel is om films te maken die aansluiten op de doelgroep die de opdrachtgever voor ogen heeft. Dan pas werkt film. Maar naast dat film een heldere communicatieboodschap moet hebben staan wij ook voor kwaliteit.
Van begin tot eindpunt zien wij toe op het productieproces. Een film staat meestal niet op zichzelf.  Wij denken, naast het conceptualiseren van de film, mee over de omgeving waarin de film te zien is en, heel belangrijk, wat voor soort film de juiste impact heeft.

Natuurlijk is film een goede keuze. Maar wat voor film wil ik? Niet voor niets klikken internetgebruikers steeds meer filmpjes door. Overtuig uw doelgroep door de juiste snaar te raken. Zorg voor een helder doel. Maak keuzes, of beter, laat de keuzes ons maken. In een gesprek proberen wij altijd als eerste het doel en doelgroep van de boodschap helder te krijgen. Wat wil ik vertellen en aan wie?

Nog geen idee wat voor soort film het beste bij uw bedrijf past? Bel ons eens op of kom eens langs.

MOGELIJKHEDEN

CORPORATE MOVIE
EVENT AFTER MOVIE
EXHIBITION
COMMERCIAL
EDUCATION FILM
DOCUMENTARY
VIDEOCLIP
MOOD FILM

ONZE WORKFLOW IN 5 STAPPEN

KENNISMAKING
Een nauwe samenwerking met de klant is voor ons heel belangrijk. In het hele proces wordt duidelijk gecommuniceerd. Dit begint al bij de kennismaking. In samenspraak met de klant wordt, na één – of soms meerdere – gesprekken door ons een script geschreven. Belangrijk is dat het doel en de doelgroep van de film duidelijk zijn. Daarnaast leggen wij veel nadruk op de uitstraling en toon van de film. Deze moet goed passen bij het bedrijf of de instelling. Pas nadat het script is goedgekeurd door de opdrachtgever, gaan wij over naar de productiefase.
PRODUCTIE
Voordat de opnames gerealiseerd kunnen worden moeten daar de voorbereidingen voor worden getroffen. Dat betekent dat locaties, eventueel acteurs, de apparatuur etc wordt geregeld. Daarnaast wordt er een planning gerealiseerd. Voordat de opnames plaatsvinden wordt een zorgvuldig draaiboek geproduceerd, zodat de opdrachtgever ook weet waar hij/zij aan toe is. Dit is fijn voor de klant in het geval de opnames bijvoorbeeld in en om het bedrijf plaatsvinden.
OPNAMES
Tijdens de opnames komen wij met een professionele crew die – naar gelang de opdracht – uit een klein of groter team bestaat. Voor elke productie brengen we het juiste team op de been. Door ons grote netwerk van freelancers kunnen wij snel een hoogwaardig crew neerzetten die de opnames accuraat en professioneel kan uitvoeren. Een opnameperiode kan bestaan uit één of meerdere dagen, dit wordt in de productiefase besloten.
MONTAGE
Na de opnames, start de montageperiode. Onze editors laden het geschoten materiaal in en creëren een 1e versie. Dit is de film die nog niet is afgemixt, titels bevat etc maar wel een goed beeld geeft van het uiteindelijke resultaat. Wij vinden het belangrijk dat de opdrachtgever tevreden is over het eindresultaat, daarom krijgt zij hier ook nog alle ruimte om op-en aanmerkingen te geven. Omdat we van begin tot eind nauw samenwerken gaat het hier vaak – we spreken uit ervaring – om details. Na de correctieronde ronden de editors de film af en gaan we naar de afwerkingsfase.
AFWERKING
Wij willen een film waar wij zelf ook trots op kunnen zijn. Dat betekent een nette muziek-en geluidsafmix, het plaatsen van verzorgde titels en het eventueel zetten van de laatste puntjes op de i. Ofwel, de laatste details voor een professionele film. Dan wordt de film opnieuw aan de opdrachtgever getoond. Na goedkeuring leveren wij de film op het desgewenste medium of in het desgewenste formaat aan. Dvd, usb-stick, internetversie, alles kan.

DE CREATIEVE GEESTEN

 • Dominique Fraanje
  Dominique FraanjeCo Owner - regie

  Dominique is regisseur en mede-oprichter van Zip. Naast het regisseren van corporate movies en documentaires is hij ook scriptschrijver. Door de jaren heen zijn er veel verschillende films gemaakt waaraan Dominique heeft meegewerkt. De uitdaging daarbij blijft om elke keer weer een film te produceren die past bij de klant.

 • Rory van den Berg
  Rory van den BergCo Owner - camera

  Rory van den Berg is de cameraman en mede eigenaar van Buro Zip. Hij begon al vroeg met het cameravak en bouwde in de afgelopen jaren veel ervaring op bij vele verschillende producties. Zo werkte hij mee aan verschillende fictieproducties, draaide hij een aantal documentaires en werkte hij mee aan vele nationale televisie programma’s.

 • Niels Houwer
  Niels HouwerCreative

  Niels is strategisch creatief. Werkte aan zowel klant- als bureauzijde. Hij bezit over een indrukwekkende denk- en conceptkracht. Gelooft dat creativiteit naast een commercieel doel ook een zinvol maatschappelijk doel kan dienen. Duikt diep in de briefing en is altijd op zoek naar de ’why’.

ONZE KLANTEN